نمایش 1–20 از 44 نتیجه
انواع قلاویز های پرمصرف
بسیاری از کاربران تماس میگیرند و نمی دانند که کدامیک از قلاویزها و با چه مشخصاتی برای کار آنها مناسب است. قلاویز به جهات مختلف به اقسام متنوعی تقسیم می شوند که ما در اینجا انواع مرسوم و پر مصرف آن را نام خواهیم برد و برای طولانی نشدن مطلب از درج موارد خاص و کم کاربرد آن ها اجتناب می کنیم.
دسته بندی انواع قلاویز:
- بر اساس نوع کاربری
- بر اساس نوع رزوه
- بر اساس کاربرد
- بر اساس جنس
انواع قلاویز بر اساس نوع کاربری:
- قلاویز دستی
- قلاویز ماشینی
1- قلاویز ماشینی
قلاویزهای ماشینی همانطور که از نام آن پیداست برای استفاده در ماشین های تراش یا مته ساخته شده اند. سر این نوع قلاویز به شکل دوتایی یا تکی می باشد و دنباله آن شکلی استوانه ای که کمی بلند است و قسمت انتهایی آن شکلی چهار گوش دارد و یا دو طرف آن زبانه دار می باشد. در زیر سه نوع از قلاویز ماشینی را مشاهده می کنید.
2- قلاویز دستی
همانطور که از نام آن پیداست برای استفاده از این نوع قلاویز و ایجاد رزوه با قدرت دست و بدون استفاده از ماشین ها و دستگاهها این عملیات انجام می شود. این روش عملیات معمولا برای کارهای حساس و دقیقتر استفاده می شود. اگر می خواهید با قلاویز دستی به طور کامل آشنا شوید و نحوه استفاده و کار با آن را بیاموزید صفحه قلاویز دستی را ببینید. در این صفحه به طور کامل و تصویری توضیح داده ایم.
انواع قلاویز بر اساس کاربرد:
قلاویز دستی بر اساس کاربرد قلاویز دارای سه نوع زیر می باشد که برای قلاویزکاری می بایست به ترتیب هر یک از این ها را استفاده نمود.
- قلاویز اول یا پیش رو
- قلاویز دوم یا میان رو
- قلاویز سوم یا پس رو
قلاویز اول یا پیش رو
اولین قلاویز در مجموعه قلاویز دستی است که برای شروع کار و ایجاد رزوه اولیه استفاده میشود. که معمولا با ایجاد یک خط بر روی ساق قلاویز مشخص می شود.
قلاویز دوم یا میانرو
قلاویز دوم برای ایجاد عمق بیشتر در شیارهای از قبل ایجاد شده و همچنین صاف کردن لبههای آن استفاده میشود. این نوع معمولا با ایجاد دو خط بر قسمت پایین یا ساق قلاویز مشخص می شود.
قلاویز سوم یا پسرو
برای پرداخت نهایی رزوه و ایجاد رزوههای دقیق و صاف استفاده میشود.
انواع قلاویز بر اساس نوع رزوه:
- قلاویز اینچی
- قلاویز متریک
4- قلاویز اینچی
قلاویز اینچی برای ایجاد رزوههای اینچی با زاویه 55 درجه استفاده میشود. این نوع قلاویز در اندازههای مختلف و با گامهای مختلف رزوه موجود هستند. از این نوع قلاویز در طیف وسیعی استفاده میشود و نیز مانند قلاویز متریک برای اموری همچون لوله کشی، مکانیکی، خودروسازی، ساخت و ساز و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.
مشخصات قلاویز اینچی:
- زاویه رزوه: 55 درجه
- سیستم اندازه گیری: اینچ
- گام رزوه: گام رزوه به فاصله بین دو دنده متوالی در رزوه گفته میشود. قلاویز اینچی در گامهای مختلف موجود هستند، از جمله گامهای درشت، متوسط و ریز.
- جنس: قلاویز اینچی معمولاً از فولاد یا کاربید تنگستن ساخته میشوند.
3- قلاویز متریک
قلاویز متریک یا میلیمتری نوعی قلاویز هستند که برای ایجاد رزوههای متریک با زاویه 60 درجه استفاده میشوند. این نوع قلاویز در اندازههای مختلف و با گامهای مختلف رزوه موجود هستند. از این قلاویز در ساخت و ساز همچون اتصال قطعات فلزی به یکدیگر، لوله کشی، مکانیکی، خودروسازی استفاده می شود.
مشخصات قلاویز متریک
- زاویه رزوه: 60 درجه
- سیستم اندازه گیری: میلی متر
- گام رزوه: گام رزوه به فاصله بین دو دنده متوالی در رزوه گفته میشود. قلاویز متریک در گامهای مختلف موجود هستند، از جمله گامهای درشت، متوسط و ریز.
- جنس: قلاویز متریک معمولاً از فولاد یا کاربید تنگستن ساخته میشوند.
انواع قلاویز بر اساس جنس:
- قلاویز فولادی
- قلاویز کاربید تنگستن
5- قلاویز فولادی
قلاویز فولادی رایجترین نوع قلاویز است که با اصطللاح HSS شناخته می شود. که خود این نوع با آلیاژهای مختلف و البته روکش های مختلف ساخته می شوند که با کلمات اختصاری HSS، HSSE، HSSCo و … شناخته می شوند.
HSS (High Speed Steel)
این رایجترین نوع فولاد آلیاژی برای ساخت قلاویز است. حروف HSS مخفف عبارت “فولاد سرعت بالا” است. این نوع قلاویز برای طیف وسیعی از مواد از جمله فولاد، چدن و آلومینیوم مناسب است. مزایای آنها شامل مقاومت بالا، طول عمر مناسب و قیمت مقرون به صرفه است. اما در برابر ضربه شکننده هستند و نیاز به مراقبت در برابر زنگ زدگی دارند.
HSS-E (High Speed Steel with Cobalt)
این نوع قلاویز مشابه HSS هستند، اما با این تفاوت که حاوی مقدار کمی کبالت (Cobalt) نیز میباشند. کبالت باعث افزایش سختی و مقاومت حرارتی قلاویز میشود. بنابراین قلاویز HSSE برای مواد سختتر مانند فولاد ضد زنگ مناسبترند و در دماهای بالاتر عملکرد بهتری دارند.
HSS-Co (High Speed Steel with Cobalt and Vanadium)
این نوع قلاویز علاوه بر کبالت، حاوی وانادیم (Vanadium) نیز هستند. وانادیم باعث افزایش استحکام و مقاومت سایشی قلاویز میشود. قلاویز HSS-Co بهترین عملکرد را برای مواد بسیار سخت و در شرایط کاری با فشار و سایش بالا دارند. اما گرانترین نوع از این سه دسته قلاویز هستند.
6- قلاویز کاربید تنگستن
قلاویز تنگستن نوع دیگری از قلاویز است که از جنس تنگستن کاربید (Tungsten Carbide) ساخته میشوند. این نوع قلاویز برای ایجاد رزوه در داخل سوراخهای مواد بسیار سخت مانند فولاد ضد زنگ، تیتانیوم و چدن استفاده میشوند.
در انتخاب بین این سه نوع قلاویز، به موارد زیر توجه کنید:
- نوع مادهای که میخواهید رزوه ایجاد کنید: برای مواد نرمتر، HSS کفایت میکند. برای مواد سختتر به سراغ HSS-E ، HSS-Co و کاربید تنگستن بروید.
- شرایط کاری: اگر با دماهای بالا یا سایش زیاد سروکار دارید، HSSE یا HSS-Co را انتخاب کنید.
- بودجه: HSS ارزانترین و کاربید تنگستن گرانترین است.
علاوه بر موارد بالا، قلاویزها در انواع دیگری نیز موجود هستند، مانند:
- قلاویز مخروطی
- قلاویز مهرهتراش
- قلاویز چپگرد
7- قلاویز مخروطی
این نوع عموما جهت شیارزنی استفاده می شود. قطری که ایجاد میکند با قطر هسته شیار برابر است. قلاویز مخروطی درون سوراخ ایجاد شده شیارهای کاملی را ایجاد می کند.
8- قلاویز مهره تراش
قلاویز های مهره تراش یا مهره زنی همانطور که از نام آن پیداست در کارهایی استفاده می شود که شبیه مهره انتهای آنها باز هستند و همچنین کارهایی که مستلزم بلند بودن دنباله قلاویز باشد یا عمق سوراخ بیش از آن باشدکه قلاویز زدن با قلاویز دستی امکان پذیر باشد.
9- قلاویز چپ گرد یا چپ تراش
همانطور که از نامش مشخص است ، جهت این نوع به سمت چپ است بر خلاف معمول که به سمت راست است ، چرا که گاهی لازم است پیچ و مهره به صورت چپ گرد ساخته شود.
در اینجا لیست انواع قلاویز را مشاهده کردید. حال فکر کنم باید بدانید چه نوع و سایزی از آن برای کار شما مناسب است ولی اگر هنوز هم ابهام و سوالی هست شما می توانید برای یافتن و خرید قلاویز مناسب کار خود از مشاوره رایگان فوق تخصصی ما بهرهمند شوید. کینگ ابزار با تجربه ای بالغ بر 40 سال در زمینه ابزار تراشکاری ، شما را در انتخاب محصولی مناسب و بهترین قلاویز از نظر قیمت و کیفیت راهنمایی خواهد کرد.